Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις  δωρεάν βαρκάδες στη Λίμνη Κρεμαστών που διοργανώνουν οι  Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας, με τη σύμπραξη των Δήμων Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Καρπενησίου και Αγράφων.

Με πρώτη  αφετηρία τον Άγιο Γεώργιο  και  δεύτερη την Γέφυρα Τατάρνας ξεκινούν οι δωρεάν περιηγήσεις στη  μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της χώρας με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής και περιβαλλοντικής αξίας της περιοχής.

Οι επισκέπτες ακολουθούν διαδρομές που τους επιτρέπουν να θαυμάσουν το μοναδικό φυσικό περιβάλλον με τα ιστορικά γεφύρια, τα εντυπωσιακά φιορδ, την πλούσια βλάστηση και τα σπάνια πουλιά.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανάδειξη της λίμνης όπως τόνισε ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : “Οι κάτοικοι  και οι επισκέπτες  αγκάλιασαν την πρωτοβουλία  και την προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η Λίμνη Κρεμαστών ενώνει δυο Περιφέρειες και 4 Δήμους και μας καλεί να την αξιοποιήσουμε και να την αναδείξουμε  σε  κορυφαίο περιβαλλοντικό προορισμό.

Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που μας επιτρέπει να γνωρίσουμε ένα στολίδι του τόπου μας και να αναγνωρίσουμε την σπάνια ομορφιά του. Είναι μια βαρκάδα  που σίγουρα όλοι θα κάνουμε“.

Για  κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο : 6979669706.

Στο agrinio.gov.gr μπορείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των περιηγήσεων.