Διοικητικές “αρρυθμίες” και λάθη στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου καταγγέλλει ο πρώην  διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος σε γραπτή του δήλωση.

Ο κ. Παπαδόπουλος καταγγέλλει επίσης ότι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες οι ιδιώτες γιατροί στο εμβολιαστικό κέντρο Μεσολογγίου.

Αναλυτικά η δήλωση:

“Ό,τι και αν πει κανείς είναι λίγο, για αυτό που συμβαίνει στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. Το έχουμε αναδείξει ουκ ολίγες φορές. Ιδού πως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση:

  1. Με σχετικό έγγραφο της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, κρίνεται ΠΑΡΑΝΟΜΗ η έως τώρα – χωρίς υπουργική απόφαση – παράλληλη άσκηση καθηκόντων από την Αν. Διοικήτρια του Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» κα Φιλιπποπούλου, στη Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου. Όταν λέγαμε στο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη να μη υιοθετεί τις απόψεις του νομικού συμβούλου κ. Λεπίδα, δεν εισακουσθήκαμε. Τώρα τι έχουν να πουν που πλήθος αποφάσεων της κας Φιλιπποπούλου για τη Ν.Μ. Αγρινίου είναι παράνομες;
  2. Προωθείται ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ τοποθέτηση νέου Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Αγρινίου. Γιατί προσωρινή; Και εδώ είστε πολλαπλώς εκτεθειμένοι! Μετά την απομάκρυνση του κ. Τσώλη (Ιούνιος 2021) έπρεπε το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες να διορίσετε προσωρινό Διοικητή και ταυτόχρονα να κινήσετε τη διαδικασία επιλογής νέου προσώπου για μία τριετία (άρθρο 22 του Ν. 4735/12-10-2021). Δεν το πράξατε για δύο λόγους:

α) Γιατί σφάζονταν οι κυβερνητικοί βουλευτές στο Νομό και

β) Γιατί η κανονική διαδικασία γίνεται με μοριοδότηση ΑΣΕΠ! πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε και υπάρχει κίνδυνος αυτός που θα επιλεγεί να μην είναι της αρεσκείας σας! (άρθρο 21 του Ν. 4735/12-10-2021).

Και βέβαια ποσώς σας ενδιαφέρει τι θα γίνει με τα Νοσοκομεία της Αιτωλ/νίας. Εξάλλου η προτεραιότητά σας είναι η αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όχι η ενδυνάμωσή του.

3) Το Εμβολιαστικό Κέντρο Μεσολογγίου το υποστηρίζουν εδώ και καιρό μόνο τέσσερις (4) ιδιώτες ιατροί. Η κατάσταση αναμονής και διαμαρτυρίας των πολιτών δεν έχει προηγούμενο. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι οκτώ (8) μήνες από τότε που υπέγραψαν ανανεούμενες συμβάσεις με την 6η ΥΠΕ είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!

Κατά τα άλλα, η πανδημία και επελαύνει και εμείς βλέπουμε αδιάφορα τα τρένα να περνούν. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Οι υγειονομικοί φορείς, οι σύλλογοι εργαζομένων, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι οφείλουν ΑΜΕΣΑ να αντιδράσουν!”