Άμεση ήταν η απάντηση σύσσωμης, σχεδόν,  της αντιπολίτευσης του δήμου Μεσολογγίου στην πρωινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που καταλόγιζε “ανευθυνότητα” (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ).

Στην ανακοίνωση εκτός από την παράθεση γεγονότων σχετικά με τους αναποτελεσματικούς χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο ζήτημα της ενεργειακής κοινότητας η αντιπολίτευση ζητά τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που έχει αιτηθεί. (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ)

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

 

Δεν ξέρουμε τελικά, αν  δεν μπορείτε η  δεν θέλετε να καταλάβατε.

Αντί να αναγνωρίσετε τα λάθη που κάνετε συνεχώς και να προσπαθήσετε να τα διορθώσετε, συνεχίζετε απτόητος την ίδια τακτική, προσπαθώντας με επικοινωνιακές αστειότητες να κρύψετε την πραγματικότητα.

Βεβαίως και προτείναμε η ΔΕΥΑΜ να κινηθεί μόνη της, διότι η Ενεργειακή Κοινότητα του δήμου με την ΔΕΥΑΜ μέσα  δεν μπορεί να προχωρήσει,  λόγω του ότι υπάρχουν δύο πάροχοι και αυτό απαγορεύεται.

Εσείς και οι σύμβουλοί σας, δεν είχατε πάρει είδηση  για το γεγονός. Παρ όλα αυτά συνεχίζετε στο ίδιο μοτίβο, κάνοντας  νέα λάθη.

  1. Όταν καλείτε σε Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν την εισήγηση του θέματος τουλάχιστον τρεις μέρες πριν και όχι να την στέλνετε αφού έχει ήδη αρχίσει το Δ.Σ.

 

  1. Η εισήγηση που στείλατε δεν έχει την έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου και είναι αποκλειστικά δική σας. Ακόμη και αν ψηφισθεί, θα εκτελεστεί από την υπηρεσία;

 

  1. Οι προτάσεις που κάνουμε ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι γίνονται εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος. Η πραγματικότητα κινείται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς , ενώ εσείς μονίμως ακολουθείτε χάνοντας  ημερομηνίες και προγράμματα.

 

  1. Μόλις χάσατε την επιχορήγηση των 50.000 ευρώ, για την μελέτη που έπρεπε να καταθέσει η ΔΕΥΑΜ για το έργο του φωτοβολταϊκού της πάρκου και θεωρούμε σχεδόν σίγουρο ότι όπως πάτε, θα χαθεί και η επιχορήγηση για την κατασκευή του έργου.

 

  1. Η ΔΕΥΑΜ βεβαίως και πρέπει εκ των πραγμάτων, να κινηθεί μόνη της, όχι όμως προς τις Οινιάδες, αλλά προς την Περιφέρεια. Σας έχουμε πει πολλές φορές ότι η «Μέση τάση» στην περιοχή Οινιάδων είναι κορεσμένη. Αν επιμείνετε να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε και συνεχίσετε, θα πρέπει ο δήμος να χρεωθεί την αναβάθμιση των υποσταθμών της ΔΕΔΗΕ και το ποσό που θα επιβαρυνθεί είναι μεγάλο.

 

Είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι ο δρόμος που ακολουθείτε είναι αδιέξοδος, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος και τα έργα δεν θα γίνουν, γι αυτό η πρότασή μας είναι, τόσο ο Δήμος όσο και η ΔΕΥΑΜ  να ενταχθούν στο έργο της Περιφέρειας.

Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τους ανεκδιήγητους συμβούλους σας και ας καθίσουμε όλοι μαζί,  να βρούμε τις λύσεις για τα σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα  του δήμου μας, μακριά από οξύτητες, προσωπικές αντιπαλότητες και μικροπολιτικές. Οι δημότες δεν μπορούν να περιμένουν.

Τέλος σας ζητάμε να ορίσετε άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο, όπως σας έχουμε ζητήσει 19 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης  για λήψης απόφασης,  σχετικά  με την  «ένταξη του  δήμου Μεσολογγίου και της ΔΕΥΑΜ, στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδας».”

 

Οι Δημοτικές Παρατάξεις                                                                 ΟΙ ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι    

«Δήμος για τα παιδιά μας»                                                                    Σπύρος Διαμαντόπουλος

«Συμμαχία για το μέλλον»                                                                     Χρήστος Τέγας

«Φόρουμ ενεργών πολιτών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου»                     Δημήτρης Ράπτης”