Σύμφωνα με την 16η έκτακτη συνεδρίαση του 2022, αριθμός απόφασης 159/2022 με ημερομηνία 29 Απριλίου 2022 η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγιου αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσκληση τριών εργοληπτικών επιχειρήσεων οι οποίες εδρεύουν εκτός του Δήμου Μεσολογγίου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ)

Συγκεκριμένα η μία έχει έδρα το Αγρίνιο και οι άλλες δύο την Ναύπακτο, προκειμένου να αναθέσει την εκτέλεση του Έργου: “Αποκατάσταση παραλίας Τουρλίδας”, προϋπολογισμού 274.962,99 ευρώ.

Το ερώτημα είναι: Γιατί δεν επέλεξαν εργοληπτικές επιχειρήσεις από το Μεσολόγγι;

Κατασκευαστές, δηλαδή,  που έχουν έδρα τον Δήμο Ι.Π.  Μεσολογγιου.

Κατασκευαστές που επιλέγουν εργατοτεχνικό προσωπικό από Δημότες της πόλης από σωματεία που ανήκουν στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.

Κατασκευαστές που για την αγορά των υλικών απευθύνονται στα εμπορικά καταστήματα του Μεσολογγίου .

Κατασκευαστές που συνεργάζονται με Μεσολογγίτες υπεργολάβους μηχανημάτων .

Κατασκευαστές που ο Λογιστής ο Ασφαλιστής και ο νομικός τους σύμβουλος είναι Μεσολογγίτες.

Όλοι αυτοί , που πίσω τους είναι ο αγώνας επιβίωσης αυτών και των οικογενειών τους δεν επελέγησαν να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής ανάδοχου σε ένα έργο στην πόλη τους.

Αν οι σημερινοί διοικούντες με τέτοιες αποφάσεις αποκλείουν αυτό τον κύκλο εργασιών από τους εργαζόμενους και επαγγελματίες της πόλης καθώς επίσης επιτρέπουν και το ποσό του εργολαβικού οφέλους να διαφεύγει προς άλλες πόλεις, τότε δεν στηρίζουν την Κοινωνία την οποία δεσμεύτηκαν (με Όρκο) να υπηρετούν.