Γράφει ο Βασίλης Φεύγας

Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας

 

Είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται γιατί οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως λαμβάνουν τόσο αυστηρά μέτρα για τον κορoνοϊό. Την απάντηση μας την δίνει το παρακάτω γράφημα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

H πρώτη καμπύλη (με πορτοκαλί χρώμα) δείχνει τι θα συμβεί εάν δεν λάβουμε αυστηρά μέτρα. Ο αριθμός όσων θα νοσήσουν θα αυξηθεί κατακόρυφα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα ξεπεράσει αρκετά και σημαντικά την γαλάζια οριζόντια γραμμή που είναι το όριο των δυνατοτήτων των υγειονομικών συστημάτων. Όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο αριθμός που θα νοσήσουν θα είναι μεγαλύτερος από τις δυνατότητες περίθαλψης που έχουν τα νοσοκομεία μας. Με τη σειρά του αυτό σημαίνει ότι θα πεθάνουν περισσότεροι συνάνθρωποί μας, καθώς δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε οργανωμένες υπηρεσίες υγείας. Ακούγεται τρομακτικό, αλλά είναι η αλήθεια!

Η δεύτερη καμπύλη (μωβ χρώμα) δείχνει ότι εφόσον ληφθούν αυστηρά μέτρα θα υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά στο χρόνο. Σε τέτοιο βαθμό που οι υγειονομικές υπηρεσίες θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Θα μπορέσουν να τους περιθάλψουν και η συντριπτική πλειοψηφία θα μπορέσει να επιστρέψει στην οικογένεια τους και στην κανονικότητα.

Σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Μένουμε στο σπίτι και περιορίζουμε στο αναγκαίο ελάχιστο τις κοινωνικές μας επαφές! Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε γιατί είναι αναγκαία η κοινωνική αποστασιοποίηση και γιατί η κυβέρνηση επέλεξε αυτή τη στρατηγική για να μας προστατεύσει!

Μένουμε σπίτι και κρατάμε αποστάσεις!