«Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν» έλεγαν οι αρχαίοι και κάπως έτσι φαίνεται ότι λειτουργεί ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος ο οποίος κατά της περίοδο αυτή έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται ο τομέας της δημόσιας υγείας, στον πλαίσιο των ενεργειών για αύξηση των διαθέσιμων νοσοκομειακών κλινών έθεσε σε λειτουργία ακόμη 4 κλίνες, πλέον, αυτών που διατέθηκαν από την αναστολή της λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής.

Οι κλίνες αυτές αναπτύχθηκαν σε χώρο που από έναρξης της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου παρέμενε κλειστός, ως αποθήκη του εξοπλισμού για τη ΜΕΘ που προβλεπόταν να λειτουργήσει και ποτέ δεν λειτούργησε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου….

Με τον εξοπλισμό αυτόν και με την απαραίτητη, συντήρηση και απολύμανση του χώρου, το νοσοκομείο Μεσολογγίου αύξησε την δυναμικότητά του, σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία, για τις αντοχές του συστήματος υγείας γενικά.

Έτσι ακόμη και στα δύσκολα ο κ. Παπαδόπουλος διαπιστώνουμε ότι ανταποκρίνεται υποδειγματικά στα καθήκοντά του μιας και άλλος στη θέση του, ίσως να «λάκιζε» ή «να σφύριζε αδιάφορα», γνωρίζοντας ότι, σύντομα ολοκληρώνεται η θητεία του… (σ.σ. είναι σε εξέλιξη διαδικασία για επιλογή νέου διοικητή στο νοσοκομείο Μεσολογγίου)

Η στάση του κ. Παπαδόπουλου αξίζει επικρότησης, για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι κατά τη θητεία του, κατέστη εφικτή, η  ομαλοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας, του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Μια λειτουργία που είχε κλονιστεί εξαιτίας των περικοπών στην υγεία και λανθασμένης διοικητικής λειτουργίας την περίοδο 2013 -15 και  πλέον δεν υπολείπεται, σε τίποτε, ανάλογων περιφερειακών ιδρυμάτων,  και κυριως έχοντας επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, που αποτελεί και το ζητούμενο, για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα.

Από τα παραπάνω όμως πέραν της ικανοποίησης για την αποτελεσματικότητα ενός ανθρώπου που κλήθηκε να διοικήσει μια νοσηλευτική μονάδα μας μένει ο προβληματισμός για το πόσο δύσκολο ήταν να λειτουργήσει στο νοσοκομείο Μεσολογγίου Μ.Ε.Θ. παρόλο που υπήρχε στο ακέραιο η υποδομή…

Ένα ζήτημα που στο παρελθόν το είχαμε αναδείξει αλλά ποτέ το πολιτικό προσωπικό του νομού Αιτωλοακαρνανίας που κατείχε θέσεις ευθύνης δεν το πήρε στην πλάτη του…

Δεν είναι απίθανο κάποιοι από αυτούς “να ζητάνε τα ρέστα” …(ωχ! λάθος: την αντικατάσταση) από τον κ. Παπαδόπουλο….