Την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025, η ΕΨΥΠΕΑ, σε συνεργασία με το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, πραγματοποίησε με επιτυχία το 27ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Εργαλείου Διεπιστημονικής Ομάδας για την Αξιολόγηση του Επιπέδου Λειτουργικότητας Παιδιού στο Φάσμα του Αυτισμού (ΕΔΑΛΦΑ).

Το ΕΔΑΛΦΑ, επιστημονική δημιουργία της Διεπιστημονικής Ομάδας της ΕΨΥΠΕΑ, αποτελεί ένα εξειδικευμένο εργαλείο αξιολόγησης του λειτουργικού επιπέδου παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), με ευρεία αναγνώριση στον χώρο της πρώιμης θεραπευτικής παρέμβασης.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν πενήντα δύο (52) επαγγελματίες ψυχικής υγείας από την Ελλάδα και την Κύπρο, διαφόρων ειδικοτήτων που εμπλέκονται ενεργά στην πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010, όταν πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο ΕΔΑΛΦΑ, περισσότεροι από 900 επαγγελματίες ψυχικής υγείας έχουν ήδη εκπαιδευτεί στη χρήση του, γεγονός που επιβεβαιώνει τη συνεχή αναγνώριση και χρηστικότητά του ως πολύτιμου εργαλείου στη θεραπευτική προσέγγιση του αυτισμού.

Η ΕΨΥΠΕΑ, με διαρκή παρουσία και προσφορά επί 20 χρόνια, συνεχίζει να πρωτοστατεί σε εκπαιδευτικές δράσεις και να στηρίζει επαγγελματίες και οικογένειες, διασφαλίζοντας την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον τομέα της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής.