Ευρεία αστυνομική επιχείρηση “χάλασε” χθες αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στη σήραγγα του Αγίου Ηλία από την παραλία της Σταμνάς, χθες το απόγευμα.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης “συμμετοχής” στους αγώνες είναι ότι οι αστυνομικοί διενήργησαν 102 τροχονομικούς ελέγχους και βεβαίωσαν 33 παραβάσεις!

Ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις τους αγώνες επρόκειτο να παρακολουθήσουν εκατοντάδες άτομα. Το κάλεσμα δε για τους “αγώνες” είχε γίνει μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, κλπ.) 

“Από τους αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, διενεργήθηκαν χθες το βράδυ, σε παράπλευρη οδό, της Ιόνιας Οδού, στο ύψος του Αιτωλικού, στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι για αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί διενήργησαν (102) τροχονομικούς ελέγχους και βεβαίωσαν (33) παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς, κυκλοφορία οχημάτων χωρίς σιγαστήρα, μη χρήση ζώνης, μη χρήση προστατευτικού κράνους και για λοιπές τροχονομικές παραβιάσεις.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν από οδηγούς και οχήματα, 11 άδειες ικανότητας οδήγησης, 8 άδειες κυκλοφορίας και 6 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι για την αποτροπή αυτοσχέδιων θα συνεχιστούν για την διασφάλιση συνθηκών οδικής ασφάλειας και την προστασία των λοιπών χρηστών των οδών.”