Στο Αγρίνιο και ειδικότερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής αφήχθη λίγο μετά τις 11:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία και παρίσταται στις εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου για την11η Ιουνίου, επέτειο απελευθέρωσης της πόλης τo 1821.

Τιμές στην Πρόεδρο απέδωσε άγημα του Στρατού Ξηράς ενώ τον Εθνικό Ύμνο παιάνισε μπάντα του Στρατού. Επί της υποδοχής ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στον Ιερό Ναό τελείται Επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε πέριξ του ναού ενώ στην οδό Σπύρου Τσικνιά σημαιοφόροι των σχολείου του Αγρινίου.

Η Δοξολογία τελείται ακολουθώντας τα αυστηρά μέτρα που προβλέπονται για την πανδημία και παρόντες εντός του Ιερού Ναού δίνει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, όπως βουλευτές, δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι παρατάξεων, των  Σωμάτων Ασφαλείας και Φορέων της περιοχής.

Η κυρία Σακελλαροπούλου θα ανακηρυχθεί, σε ειδική τελετή, επίτιμη δημότης Αγρινίου.

 

Πηγή: agriniopress.gr