Πλησιάζει η ημέρα γενεθλίων του παιδιού και δεν έχεις αποφασίσει ακόμη τι να επιλέξεις για δώρο;

Τα γενέθλια του μικρού σου είναι μία ξεχωριστή περίσταση η οποία έρχεται κάθε χρόνο χωρίς καν να την καταλάβεις.

Είναι πολύ όμορφο να ανταλλάσεις δώρα με τα παιδιά σου σε τέτοιες περιστάσεις αλλά με μέτρο γιατί από τον ενθουσιασμό σου είναι πολύ εύκολο να το παρακάνεις.

Αρκέσου σε ένα δώρο το οποίο θα έχει νόημα και σκοπό και όχι σε κάτι, το οποίο το αγόρασες γιατί σου άρεσε όπως φαινόταν στο κουτί. Αν δεν μπορείς να σκεφτείς δώρα τα οποία θα ενθουσιάσουν ένα παιδί παρακάτω σου έχουμε τέσσερις υπέροχες επιλογές. 


Παιχνίδια Εξωτερικού Χώρου

 

Τώρα που ο καιρός έχει φτιάξει και κάθε μέρα μπορείς να απολαύσεις απίστευτες θερμοκρασίες με ήλιο ήρθε η ώρα για παιχνίδι εκτός σπιτιού. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές παιχνιδών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός σπιτιού και αυτά μπορεί να είναι τα πατίνια, τα ποδήλατα, παιχνίδια που έχουν να κάνουν με νερό, ρακέτες και πολλά ακόμη. Μπορείς να βρεις μοναδικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου στο mrwolftoys.gr και να παραλάβεις άμεσα στο σπίτι σου. Άλλωστε έρευνες έχουν δείξει πως το εξωτερικό παιχνίδι διευρύνει τους ορίζοντες των παιδιών και τα βοηθάει να ανακαλύψουν τον κόσμο.

 

Παιδικά Βιβλία

 

Η ανάγνωση βιβλίων είναι μία πολύ καλή συνήθεια για τα παιδιά, καθώς έτσι οι πιθανότητες είναι περισσότερες στο να αποφεύγουν την τηλεόραση και γενικότερα τις ηλεκτρονικές οθόνες που υπάρχουν στο σπίτι.

Για να γίνει αυτό όμως πρέπει από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους τα βιβλία να υπάρχουν στην καθημερινότητα τους, ώστε κάποια στιγμή να φτάσουν στο στάδιο που θα τα αποζητούν μόνα τους.

Για αυτό τον λόγο τα παιδικά βιβλία αποτελούν ένα πολύ όμορφο δώρο για το παιδάκι σου και διευρύνουν την φαντασία των μικρών μας φίλων, δημιουργώντας τους φανταστικές εικόνες στο μυαλό τους χωρίς να έχουν μπροστά τους κάποια ζωντανή κινούμενη εικόνα ή βίντεο.

 

Παιχνίδια Προσομοίωσης

 

Μία ακόμη επιλογή είναι τα παιχνίδια προσομοίωσης τα οποία πρόκειται για τα παιχνίδια που βάζουν τα παιδιά στην διαδικασία να μιμηθούν επαγγέλματα, συνήθειες και ασχολίες των γονιών τους και γενικότερα διαφόρων προτύπων τους.

Ένα τέτοιο παιχνίδι θα μπορούσε να είναι μία παιδική κουζίνα, ένας νεροχύτης, παιδικές σκούπες, εργαλεία κατασκευής και επιδιόρθωσης, και γιατί όχι και κοστούμια ρόλων. Θα εκπλαγείς από τις ιστορίες, τα παιχνίδια και τις εκφράσεις που μπορούν να πάρουν τα παιδιά.

Ένα επίσης θετικό είναι πως τέτοια παιχνίδια μπορούν να απασχολήσουν για αρκετή ώρα ένα παιδί και να το βοηθήσουν να ξεκινήσει σταδιακά να παίζει μόνο του, ενισχύοντας την ανεξαρτησία του.

 

Τραπέζι Sensory Play 

 

Ένα από τα έπιπλα που δεν μετανιώσεις στο σπίτι σου είναι σίγουρα αυτό και θεωρείται ένα απίστευτο δώρο για τα παιδιά καθώς εκεί μπορείς να συνθέσεις διάφορες δραστηριότητες για αυτά. Θα σε βοηθήσει να υπάρχει ο καθιερωμένος χώρος για το messy play των παιδιών και να μειωθεί, όσο γίνεται, η ακαταστασία.

 

Μην Ξεχάσεις την Τούρτα Γενεθλίων

 

Φυσικά αυτό δεν θεωρείται δώρο καθώς έτσι κι αλλιώς πρέπει να υπάρχει στο πάρτι, αλλά είναι σημαντικό για ένα παιδί να έχει το σχέδιο και τον ήρωα που θέλει. Κάνε την έρευνα σου στο διαδίκτυο και βρες ποικιλία σχεδίων. Μπορείς να βρεις μοναδικές τούρτες γενεθλίων για παιδιά στο Lateau Patisserie ή να ζητήσεις το σχέδιο το οποίο θέλεις εσύ. Δεν θα χάσεις!