Για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην τοπική πολιτική σκηνή του Μεσολογγίου είναι γνωστό, ότι οι σχέσεις του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό δεν είναι και οι καλύτερες.

Στον ένα και πλέον χρόνο της υπουργικής θητείας του κ. Λιβανού οι μοναδικές φορές που έχουν καθίσει στο ίδιο τραπέζι, για προώθηση λύσεων σε ζητήματα της περιοχής είναι σε διυπουργικές συσκέψεις, μετά, τις πλημμύρες σε Λεσίνι και την καθίζηση της γέφυρας του Ευήνου.

Μας είναι άγνωστο, εάν από πλευράς δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου, έχει σταλεί στον κ. Λιβανό κάποιο υπόμνημα για τοπικά ζητήματα της αρμοδιότητάς του, πλην μιας επιστολής για την ελιά Καλαμών.

Ως αιτία αυτού του κλίματος στις σχέσεις μεταξύ του δημάρχου Μεσολογγίου και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι το γεγονός ότι ο τελευταίος έχει ως ειδικό του συνεργάτη στο υπουργείο, τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο. Κάτι που από πλευράς Κώστα Λύρου έχει θεωρηθεί ως “casus belli”!

Ένα casus belli” που ο δήμαρχος Μεσολογγίου και οι συνεργάτες του συντηρούν με αμείωτη ένταση ένα χρόνο τώρα, παρά τις όποιες προσπάθειες του κ. Λιβανού να αμβλύνει την κατάσταση. Θυμίζουμε τα θερμά λόγια με τα οποία συνεχάρη δημόσια τον Κώστα Λύρο για την πρωτοβουλία τοποθέτησης της προτομής του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Αιτωλικό.

Κυρίως όμως, θυμίζουμε ότι από τις πρώτες αποφάσεις του Σπήλιου Λιβανού ως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν η παραχώρηση 1.300 στρεμμάτων για την ενεργειακή κοινότητα και το «ξεκόλλημα» της χρηματοδότησης με 20 εκ. € για σειρά έργων στη λιμνοθάλασσα.

Πρωτοβουλίες που «συκοφαντήθηκαν» από αρκετά “παπαγαλάκια” της δημοτικής αρχής, παρά το γεγονός ότι τα δυο αυτά έργα όταν ολοκληρωθούν μόνο θετικό αποτύπωμα θα αφήσουν στην περιοχή.

 

 

Αποδοκιμασία μέσω Facebook της ομιλίας Λιβανού για την πρόταση μομφής!

 

Για την αλήθεια των παραπάνω θα σας μεταφέρουμε ένα περιστατικό που υπέπεσε στην αντίληψή μας καθώς διαδραματίστηκε στην σελίδα του MessolonghiNews στο Facebook.

Το περασμένο Σάββατο δημοσιεύσαμε το δελτίο τύπου του κ. Λιβανού για την ομιλία του στη Βουλή στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάναμε για την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνου Μωραΐτη αλλά και του Αλέξη Τσίπρα όταν την κατέθεσε.

Στη σελίδα του MessolonghiNews στο Facebook παρέχεται η δυνατότητα στους αναγνώστες είτε να σχολιάζουν τις αναρτήσεις, είτε να εκφράζουν την άποψή τους γι΄ αυτές με τα γνωστά εικονίδια αντίδρασης.

Έκπληκτοι, λοιπόν, διαπιστώσαμε ότι στην συγκεκριμένη ανάρτηση υπήρχε αντίδραση από τον χρήστη του Facebook «Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου»! Την επίσημη σελίδα του δήμου, δηλαδή, στο Facebook!

Αντίδραση που «αποδοκίμαζε» την ανάρτηση, δηλαδή την ομιλία του Σπήλιου Λιβανού!

Επειδή εκτιμήσαμε ότι ίσως πρόκειται για λάθος «κλικ» αρχικά περιοριστήκαμε στο εξής  σχόλιο στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook:

SMS προς τους παροικούντες στον 3ο όροφο του ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ, ενταύθα:

Είναι αδιανόητο και συνάμα καταδικαστέο να χρησιμοποιείται ο επίσημος λογαριασμός του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στο Facebook για προώθηση μικροκομματικών επιδιώξεων.”

Μια ημέρα μετά και καθώς η «αποδοκιμασία»  παραμένει, στο παραπάνω σχόλιο προσθέτουμε και την ακόλουθη παράγραφο:

«Ο πολιτικός κατήφορος της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου δεν έχει τέλος. Κρίμα.»