Κανονικά, ύστερα από έξι και πλέον χρόνια αναμένεται να λειτουργήσει φέτος η «Μαρίνα Μεσολογγίου» καθώς έχουν ξεπεραστεί μια σειρά από εμπόδια που είχαν αναστείλει, τη λειτουργία της έως το 2019 και στη συνέχεια η COVID-19.


Jo Mennen: “Η Μαρίνα Μεσολογγίου φέτος επιστρέφει δριμύτατη”

 

Jo Mennen: “Η Μαρίνα Μεσολογγίου φέτος επιστρέφει δριμύτατη”

«Η Μαρίνα Μεσολογγίου φέτος επιστρέφει δριμύτατη και ευελπιστούμε ότι θα υποδεχτούμε και εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα πληρώματα των σκαφών που θα ελλιμενιστούν και πάλι στο Μεσολόγγι» μας δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Α.Ε., Jo Mennen.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συστηματική δουλειάς που έγινε, ώστε να υπάρξουν οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις της εταιρείας και  παράλληλα να εγκριθεί και αδειοδοτηθεί ο σχεδιασμός για την ολοκλήρωση του έργου.

Το διάστημα αυτό έγινε αδειοδότηση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, έγινε καθορισμός  Αιγιαλού και Παραλίας, επανακαθορισμός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, τροποποίηση της χωροθέτησης , εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το σύνολο του έργου, υπογράφτηκε το συμφωνητικό με το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού στον Μάιο του 2019 και στη συνέχεια εκπονήθηκαν και εγκρίθηκαν όλες οι απαιτούμενες μελέτες των έργων.

Η “μακέτα” της συνολικής επένδυσης

«Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν μια σειρά από έργα σε θάλασσα και στεριά που θα αγγίξουν τα 3,5 εκ.€. Ήδη για τα έργα αυτά έχουν εκδοθεί σχεδόν όλες οι άδειες και έτσι η επένδυση θα πάρει το δρόμο της υλοποίησης» υπογράμμισε ο κ. Mennen, για να συμπληρώσει «δυστυχώς, χάθηκαν 8 πολύτιμα χρόνια και δεν υπάρχει περιθώριο για άλλο χαμένο χρόνο. Μάλιστα από την κατάσταση αυτή, δεν χάσαμε μόνο εμείς, αλλά και η τοπική οικονομία. Θέλω να τονίζω ότι η Μαρίνα είναι ένα ζωτικό κομμάτι του Μεσολογγίου και αντιλαμβανόμαστε ότι συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομκή τόνωση της περιοχής και κυρίως συμβάλει στην τουριστική της ανάπτυξη

Ο κ. Mennen για να τονίσει ότι η «Μαρίνα Μεσολογγίου» αποτελεί κομμάτι της πόλης, μας υπενθύμισε ότι στις εγκαταστάσεις της φιλοξενούνται σκάφη και υποστηρίζονται δραστηριότητες του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου: «Χωρίς να ζητάμε οικονομικό αντάλλαγμα παρέχουμε χώρο για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Ναυτικού Ομίλου. Έτσι εκτός της στήριξης του ναυταθλητισμού πιστεύουμε ότι αναπτύσσουμε δεσμούς με την τοπική κοινωνία

Τέλος ο κ. Mennen υπενθύμισε ότι μέσω της Μαρίνας Μεσολογγίου δίνεται η δυνατότητα προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων «όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα αναζητήσουμε την συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων στους επισκέπτες και κυρίως τη γνωριμία τους με το πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό «προϊόν» του Μεσολογγίου.

Άλλωστε, η φυσική ομορφιά, η ιστορία και τα προϊόντα της περιοχής προσδίδουν αυτή τη δυναμική στο Μεσολόγγι, που μας κάνει να εμμένουμε στην υλοποίηση της επένδυσης παρά τις αντιξοότητες που έχουμε αντιμετωπίσει.

Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά. Το Μεσολόγγι έχει τις προϋποθέσεις να καταστεί διεθνής τουριστικός προορισμός. Αρκεί όμως να υπάρξει συνεργασία…».

Έτσι από τον Απρίλιο και μετά αναμένεται να ξεκινήσει η υποδοχή σκαφών στη Μαρίνα Μεσολογγίου και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός τους καθόλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αναμένεται να είναι ανάλογος των πρώτων χρόνων της λειτουργίας της (2010-2013).

Εκτιμήσεις που εάν επαληθευθούν μόνο θετικό αποτέλεσμα θα έχουν για την «χειμαζόμενη» τοπική οικονομία.