Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης κατέθεσε, σήμερα, μάρτυρας στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, υπέρ του αιτήματος των ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Λεσινίου και Κατοχής για επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων, κατά την συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων, κατά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Με την φυσική του παρουσία στο δικαστήριο ο Νεκτάριος Φαρμάκης «δείχνει» ότι το ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής κάθε άλλο παρά «προσχηματικό» είναι και μάλιστα για ένα ζήτημα που ταλανίζει χιλιάδες αγρότες της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης ανέπτυξε στο δικαστήριο μια σειρά από δράσεις που είναι σε εξέλιξη και οι οποίες θα συμβάλουν, σύντομα, στην οικονομική εξυγίανση των ΤΟΕΒ.

Ειδικότερα ο κ. Φαρμάκης ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες, ενεργειακής αναβάθμισης των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ που θα μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος, καθώς και άλλα έργα για τη μείωση διαρροών κλπ.

Επίσης, τόνισε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που με τη λειτουργία του θα υπάρξει άμεση μείωση του κόστους ηλεκτροδότησης.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε ότι με βάση αυτά τα δεδομένα πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα των ΤΟΕΒ για επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης και διευθέτηση της οικονομικής διαφορά έτσι όπως προτείνεται.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να δημοσιευτεί μεθαύριο Πέμπτη 13 Μαΐου 2021.