«Ουδέν κακό αμιγές καλού» έλεγαν οι Αρχαίοι. Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η εξέλιξη που υπήρξε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου λόγω της COVID-19.

Ειδικότερα ούτε “στα πιο τρελά μας όνειρα” δεν θα φανταζόμασταν την ενίσχυση με προσωπικό όλων των κατηγοριών που υπήρξε το 2020 λόγω της πανδημίας. Επίσης η νοσηλευτική μονάδα «θωρακίζεται» συνεχώς με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Έτσι εκεί που πριν μερικά χρόνια κάποιοι το προόριζαν για Κέντρο Υγείας σήμερα αποτελεί και πάλι ένα νοσοκομείο “πρώτης” γραμμής.

Κάτι που πιστώνεται και στους εργαζόμενους που παλεύουν και διεκδικούν αλλά και στη διοίκηση (σ.σ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος) για την αγαστή και γόνιμη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Φυσικά, μεγάλος ωφελημένος είναι ο κάτοικος της περιοχής ευθύνης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που του παρέχεται υγειονομική ασφάλεια.

Αρκεί να επισημάνουμε ότι δεν είναι λίγα τα περιστατικά COVID-19 που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αυτό το διάστημα.  

 

Δημοσιεύτηκε στα ΚΥΑΡΙΑΚΆΤΙΚΑ της 3ης Ιανουαρίου 2021