Πολλές είναι οι φορές που δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο αναφέρονται στην καθαριότητα με επικριτικά και ακραία η αλήθεια είναι, για τους εκάστοτε αιρετούς σχετικά με την απόδοση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Μεσολογγίου.

Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα καθαριότητα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση καθώς η λύση του δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την όποια βούληση των αιρετών αλλά και ούτε από την απόδοση της υπηρεσίας.

Κι αυτό διότι για να είναι καθαρή η πόλη όλες τις ώρες του 24ωρου απαιτείται και ενεργή συνέργεια των κατοίκων.

Κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει ευτυχώς όχι από τους πολλούς αλλά από λίγους, που όμως είναι ικανοί αυτοί οι λίγοι να ακυρώνουν στην πράξη και τις καλές προθέσεις αλλά και γενικά το όποιο έργο παράγεται από την υπηρεσία καθαριότητας, που η αλήθεια επίσης είναι ότι την τελευταία πενταετία έχει βελτιωθεί σημαντικά.

 

Αφορμή για τις παραπάνω γραμμές είναι η χθεσινές εικόνες που αντίκρυζαν δεκάδες περιπατητές στην δυτική περιμετρική του Μεσολογγίου ακριβώς απέναντι, από το αμαξοστάσιο του δήμου που είναι και η έδρα της υπηρεσίας καθαριότητας.

Εικόνες ντροπής, που εκ των πραγμάτων, τις προκάλεσε κάποιος απερίσκεπτος και ανεύθυνος συμπολίτης μας… 

 

Παρόμοια περιστατικά είναι σίγουρο ότι καλείται να αντιμετωπίσει η υπηρεσία καθαριότητας σε όλο το εύρος του δήμου…. με τους υπαλλήλους της να γίνονται  ακόμη και “ψαράδες” όπως στην προκειμένη περίπτωση… κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών.