Ξεκίνησαν από χθες οι διακομιδές ασθενών με κορονοϊό από την Ήπειρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήδη τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στο Μεσολόγγι.

Η εξέλιξη αυτή δηλώνει την σοβαρότητα της κατάστασης στην Ήπειρο και ειδικότερα στα Ιωάννινα όπου και καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα ακόμη και σε οίκους ευγηρίας. Μάλιστα 96χρονος ήταν ο πρώτος ασθενής που διακομίστηκε στο Μεσολόγγι αργά χθες το απόγευμα. 

Παράλληλα αναφορικά με τις “ενστάσεις” που διατύπωσαν οι γιατροί του παθολογικού τομέα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη νοσηλεία ασθενών με COVID-10, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπήρξε δέσμευση από πλευράς διοικητή της 6ης ΥΠΕ για άμεση λειτουργία του αξονικού τομογράφου και διαδικασίες για κάλυψη από πλευράς αναισθησιολόγου και επιπλέον νοσηλευτικού προσωπικού με άμεσες μετακινήσεις από Κ.Υ. και ΤΟΜΥ. 

Ταυτόχρονα υπήρξε και εντολή “εντέλλεσθαι”  προς τον παθολογικό τομέα από τη διοίκηση του νοσοκομείου όπως προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιοποίησε το agriniopress.gr 

Επίσης στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μετατροπή του 3ου ορόφου του νοσοκομείου Μεσολογγίου σε πτέρυγα COVID-19 και ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες.