Θετικός σε πρόταση που του υπέβαλε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος για να αναλάβει την προεδρία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου είναι ο καθηγητής Αγγλικών και Γ.Γ. του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, Νίκος Χαντζής.

Την πρόταση αποκάλυψε “έμμεσα” ο ίδιος ο Κώστας Λύρος με ανάρτησή του στο Facebook στην οποία σημειώνει:

“Από το ανεξάντλητο απόθεμα του Δήμου μας σε ανθρώπινο δυναμικό πολιτισμού, επιστημών και τέχνης, ο αγαπητός φίλος και καταξιωμένος Μεσολογγίτης, Νίκος Χαντζής κατέχει την θέση που αρμόζει σε έναν άνθρωπο που αγαπά τον τόπο του πραγματικά και γνήσια .

Στη συνάντηση που είχαμε σήμερα στο γραφείο μου διαπιστώθηκε σημαντική ταύτιση απόψεων για τα τοπικά προβλήματα και τις προοπτικές του τόπου μας . Με τον Νίκο μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και ευελπιστούμε όλοι μαζί να πράξουμε το δυνατόν καλύτερο.

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε οργανωμένα και αποτελεσματικά, με όσους έχουμε κοινό όραμα για το Δήμο μας, ένα δήμο πρότυπο, ένα δήμο στην υπηρεσία των πολιτών, ένα δήμο όμορφο και αντάξιο της Ιστορίας του!”

Έτσι, στις αρχές του νέου χρόνου όταν και προβλέπεται να γίνει από το δημοτικό συμβούλιο ο ορισμός του νέου διοικητικού συμβουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, ο Νίκος Χανζτής θα είναι η πρόταση του δημάρχου για να διαδεχθεί τον Γιώργο Σωτηρακόπουλο, εκτός και εάν ο τελευταίος υποβάλλει νωρίτερα την παραίτησή του.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χαντζής δεν είναι δημοτικός σύμβουλος και δεν έχει ασχοληθεί με την πολιτική. Έχει, όμως, έντονη δραστηριότητα στο Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου.