Τα νέα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της COVID-19 και ειδικά το «μπλόκο» στην πρόσβαση στην εστίαση για τους ανεμβολίαστους  φαίνεται ότι «πετυχαίνουν» τον στόχο τους,  που δεν είναι άλλος από την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες η προσέλευση στα Εμβολιαστικά Κέντρα Μεσολογγίου και Αγρινίου έχει αυξηθεί κατακόρυφα μιας και τα ραντεβού για την «πρώτη» δόση έχουν τριπλασιαστεί,  σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες πριν την εφαρμογή των μέτρων.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και αυτό πρέπει να επισημανθεί για το πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το εμβόλιο στην ανάσχεση της COVID-19 είναι το γεγονός ότι το 90% των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου είναι ανεμβολίαστοι. Σημειώνεται ότι μέχρι και χθες στο νοσοκομείο Μεσολογγίου νοσηλευόταν 17 ασθενείς και στο Αγρίνιο, 10.

 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

 

Σε ποιες περιοχές της Αιτ/νιας εντοπίστηκαν τα 315 νέα κρούσματα του τριημέρου 5-7 Νοεμβρίου 2021

Αναφορικά τώρα με τις κατανομές των 315 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ το τριήμερο 5 έως 7 Νοεμβρίου στην Αιτωλοακαρνανία (5/11 (133), 6/11 (93) και 7/11 (89))  αυτές έχουν ως εξής ανά δήμο:

Αγρινίου:                        166

Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου:           50

Ακτίου-Βόνιτσας:             52

Ναυπάκτου:                     25

Ξηρομέρου:                      15

Αμφιλοχίας:                       5

Θέρμου:                             2