Την Πέμπτη 21/12/2023 οι μαθητές του Α3 και του Β2 τμήματος του 1ου Λυκείου Μεσολογγίου  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη μαζί με τους καθηγητές τους στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», για να δουν την έκθεση ζωγραφικής με έργα του τοπιογράφου Πάνου Αθανασίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες διδακτικές ώρες. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της Διεξόδου από την υπεύθυνη, κ. Κρίστι Παντελή, η οποία πάντα άριστα καταρτισμένη μάς παρουσίασε την ιστορία του μουσείου και στη συνέχεια ακούραστη , με ζωντάνια και ευδιαθεσία μίλησε στους μαθητές για τον κ. Πάνο Αθανασίου και το έργο του.

Οι πίνακές του μάς ζωντάνεψαν το Μεσολόγγι που έφυγε, το Μεσολόγγι των δεκαετιών 1950-1960-1970. Πρόκειται για έκθεση ελαιογραφιών με θέμα το γκρίζο, γλυκό και μελαγχολικό χρώμα της αγαπημένης του πόλης.

Οι μαθητές θαύμασαν τον αριστοτεχνικό τρόπο ζωγραφικής του αυτοδίδακτου κ. Αθανασίου που με τον χρωστήρα του κατάφερε να διατηρήσει ζωντανή τη γραφικότητα του Μεσολογγίτικου τοπίου: πελάδες, καφενεία – η κ. Παντελή εξήγησε στη μαθητιώσα νεολαία πώς πήραν το όνομά τους τα «Καλά Καθούμενα- ξενοδοχεία, η Παλαμαϊκή Σχολή, γαΐτες , ιβάρια, εκκλησίες ….

Οι μαθητές θαύμασαν και απόλαυσαν αυθεντικά έργα τέχνης.

Η συμμετοχή και η ενασχόληση με την τέχνη μπορεί να επιδράσει και να επηρεάσει πολύ σημαντικά τη ζωή όλων μας. Η τέχνη δίνει την αίσθηση ψυχικής και πνευματικής ακεραιότητας και πρέπει να είναι η αρωγός δύναμη ,η υποστήριξη και η παρηγοριά στην ψυχή όλων μας.” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του σχολείου.