ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗ
Την υποψηφιότητά του για τις επόμενες δημοτικές εκλογές προανήγγειλε ο γιατρός

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) επέλεξε ο γιατρός Νίκος Μουρκούσης για να τιμήσει τις γυναίκες της περιοχής μας και να προαναγγείλει την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου ως υποψήφιος δήμαρχος.


Παραβρέθηκαν περίπου 100 γυναίκες αρκετές εκ των οποίων θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του γιατρού, που το 2014 έχασε τις εκλογές στον δεύτερο γύρο για μερικές δεκάδες ψήφους.


Μέσα σε θερμό κλίμα ο Νίκος Μουρκούσης έκανε χαιρετισμό, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι επέλεξε σκόπιμα την Ημέρα της Γυναίκας για να ξεκινήσει τις επαφές με τους δημότες, τιμώντας τις γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, μητέρες, επαγγελματίες, επιστήμονες, που κράτησαν όρθια την οικογένεια και την κοινωνία στα χρόνια της πανδημίας. «Η κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι ζοφερή» τόνισε ο γιατρός «και έχω πρόθεση να συμπεριλάβω στο ψηφοδέλτιο περισσότερες γυναίκες απ’ όσες προβλέπει ο νόμος, ώστε να εκλεγούν περισσότερες και να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν τα μέγιστα όχι μόνον την εκλογή μου αλλά την ανάπτυξη και το νοικοκύρεμα που χρειάζεται ο τόπος μας».


Μεταξύ άλλων ο Νίκος Μουρκούσης στην σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στην κατάπτωση και την παρακμή που βιώνει η περιοχή μας τονίζοντας ότι έχει την γνώση, την εμπειρία αλλά και την θέληση να ανατάξει αυτή την φθίνουσα πορεία και να βάλει το Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης. «Δεν προσπαθώ να κάνω καριέρα δημάρχου», είπε ο γιατρός, «προσφέρω σημαντικά από την θέση του γιατρού, αλλά ευρισκόμενος προς το τέλος της ιατρικής μου καριέρας, μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα και γι’αυτό χρειάζομαι την στήριξη και την συμμετοχή σας.»


Να σημειώσουμε ότι οι προσκλήσεις που έγιναν ήταν προσωπικές και δεν έγινε καμία ανακοίνωση στον Τύπο πριν την συγκέντρωση. Ο γιατρός εφαρμόζει πλέον νέο τρόπο προσέγγισης των συμπολιτών του και φαίνεται ότι ο κόσμος αποζητά αυτή την ήπια τακτική προσωπικής επαφής.