Από τον συνδυασμό “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” με αφορμή τον σχεδόν “μηδενικό” αριθμό εισακτέων στα τμήματα της Γεωπονικής του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργούν στο Μεσολόγγι εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων στις Πανεπιστημιακές Σχολές, αποκάλυψε με τον πιο εύγλωττο τρόπο, το βάσιμο των φόβων που έχουμε κατ΄ επανάληψη εκφράσει, για τον εκτρωματικό νόμο που φέρει τις υπογραφές  Κεραμέως και Μητσοτάκη.

Η αρχική μας πρόβλεψη ότι θα μείνουν εκτός Πανεπιστημιακών Σπουδών 25.000 υποψήφιοι αποδείχτηκε άκρως συντηρητική, αφού ο πραγματικός αριθμός υπερβαίνει τις 40.000.

Οι 40.000 «αποτυχόντες» είναι το δώρο του «Επιτελικού κράτους» στην  ιδιωτική εκπαίδευση για την οποία δεν ισχύει η βάση του 10 αλλά και κανένας άλλος περιορισμός.

Το μόνο που ισχύει είναι το χρήμα, αλλά πόσα από αυτά τα παιδιά το έχουν ;

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας και το Μεσολόγγι ειδικότερα, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια εκτός του Ακαδημαϊκού χάρτη και δεν ήταν σχήμα λόγου η φράση μας ότι, ο νόμος Κεραμέως θα είναι «η ακαδημαϊκή ταφόπλακα» του Νομού.

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής Μεσολογγίου είχε προκηρύξει 223 θέσεις εισακτέων αλλά μπήκαν μόλις 3 από ΓΕΛ και 21 από ΕΠΑΛ.

Στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών Μεσολογγίου, με προκηρυγμένες 178 θέσεις, εισάγονται  2 από ΓΕΛ και 5 από ΕΠΑΛ.

Εν κατακλείδι από τις 401 θέσεις που προκήρυξαν τα δύο τμήματα της Γεωπονικής Σχολής  Μεσολογγίου καλύφθηκαν μόνο 31 (7,73%), το ίδιο θα επαναληφθεί και τις επόμενες χρονιές και πολύ σύντομα θα ψάχνουμε να βρούμε, το τι θα κάνουμε με τις κτηριακές υποδομές και τα 800 στρέμματα του campus, αφού τα τμήματα θα έχουν κλείσει.

Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση η πρόσβαση στη γνώση πολύ σύντομα θα είναι προνόμιο των λίγων που έχουν να πληρώσουν, με την πλειοψηφία των νέων μας να εξοβελίζεται από το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν στα παιδιά τους, γιατί με τις ανεύθυνες επιλογές τους, καταστρέφουν το μέλλον τους, το μέλλον της πόλης τους και το μέλλον της Χώρας.”