“Ερασιτεχνισμό και ανοργανωσιά” αποδίδει στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου ο δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Διαμαντόπουλος με αφορμή “επικριτική” διαρροή για τον ίδιο στον τοπικό τύπο.

Η “διαρροή” αφορά το έργο της αναβάθμισης των παιδικών χαρών στις κοινότητες του δήμου, του οποίου την αρχική δημοπρασία ακύρωσε ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος…

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Διαμαντόπουλου: 

“Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε στον τοπικό τύπο τίτλος περί «Δικαίωσης για τις παιδικές χαρές».. μάλιστα σε φύλλο της η έντυπη εφημερίδα ΑΙΧΜΗ, αναφερόταν και στο πρόσωπό μου κάνοντας μνεία για τη διαφωνία που υπήρξε ( μία από τις πολλές ) για το έργο της κατασκευής νέων παιδικών χαρών στο Δήμο.

Με την απόφαση 411/2020 της Οικονομικής Επιτροπής ο διαγωνισμός που πέρασε χίλια κύματα ακυρώθηκε!! Διαγωνισμός που προέβλεπε έκπτωση επί του έργου 43%. Μιλάμε για έργο που έπρεπε ήδη να έχει παραδοθεί στα μικρά παιδιά. Και που συζητά η δημοτική αρχή από το Νοέμβριο του 2019!!

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κάποιος, είναι ο ερασιτεχνισμός, είναι η ανοργανωσιά της Δημοτικής Αρχής, που «δίνει» τίτλους στον τύπο αφήνοντας υπονοούμενα ή υποβόσκει σκοπιμότητα με σκοπό να υπονομεύσουν τη σύντομη θητεία μου στις τεχνικές υπηρεσίες; Μια θητεία που σε 6 μήνες πρόλαβε και δρομολόγησε δημοπρασίες και τεχνικό πρόγραμμα που σήμερα υλοποιείται..

Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη επιλογή του Δημάρχου να αλλάξει την όλη διαδικασία, από προμήθεια σε έργο, δεσμεύοντας περισσότερους ιδίους πόρους του Δήμου και πώς αυτή η επιλογή θα οδηγήσει σε τελική ζημία για το Δήμο.

Θα περιμένω κ. Δήμαρχε, αρμόδιε επί των θεμάτων της τεχνικής υπηρεσίας, τα τελικά αποτελέσματα του τρέχοντος διαγωνισμού.

Και τότε, μαθηματικά μιλώντας, θα αποδείξω, αν ωφέλησε ή ζημίωσε τελικά το Δήμο μας η επιλογή σας. Και να δω τότε τι τίτλο θα δώσετε στον τοπικό τύπο.

ΥΓ.1.  Θερμή παράκληση στον τύπο και στους συνάδελφους της συμπολίτευσης. Πριν «λαλήσετε» να ενημερώνεστε σωστά. Ειδικά όταν υπάρχουν αιχμές προς τρίτα πρόσωπα.

ΥΓ.2.  Είναι ολοφάνερο ένα χρόνο μετά από την παύση των καθηκόντων μου, ποιος ήθελε τα έργα για τον εαυτό του και ποιος υπονομεύτηκε γιατί ήταν δυσάρεστο να γνωρίζει περισσότερα! Ο νοών νοείτω.. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις παιδικές χαρές..

ΥΓ.3.  Το ποιος δικαιώθηκε είναι πλέον πανθομολογούμενο. Έστω και αν στην αρχή έτρεχα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας!”