Πάντα υπάρχει η περίπτωση να χαθείτε, όταν ταξιδεύετε σε ένα καινούργιο μέρος. Αν και αυτό μπορεί να είναι αναπόφευκτο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ώστε να αντιμετωπίσετε αυτό το ατυχές σενάριο. Στην συνέχεια θα βρείτε κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε, αν χαθείτε σε κάποιο ταξίδι.

 

Να έχετε ένα έτοιμο σχέδιο

 

Όσο ενθουσιασμένοι και αν είστε, να αρχίσετε να ανακαλύπτετε το μέρος στο οποίο έχετε ταξιδέψει, καλό είναι να έχετε έτοιμο ένα σχέδιο.

 

Είναι θεμιτό, να έχετε ψάξει σε κάποιον χάρτη τους δρόμους που πρέπει να ακολουθήσετε, το πόσο μακριά είναι κάθε διαδρομή και όλα τα σχετικά.

 

Συνεπώς εάν χαθείτε, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσατε ως πυξίδα, το σχέδιο που κάνατε πριν. Αν έχετε έστω και αχνά στο μυαλό σας μία εικόνα του τόπου, θα βρείτε εύκολα τον δρόμο για την επιστροφή σας.

 

Να έχετε μαζί σας χάρτες

 

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να βρείτε τον δρόμο σας, είναι η κατοχή ενός χάρτη. Μπορείτε να έχετε έναν κλασσικό χάρτινο χάρτη ή μπορείτε να έχετε έναν ηλεκτρονικό.

 

Είναι καλό πάντως, να έχετε τουλάχιστον έναν παραδοσιακό χάρτη, γιατί δεν ξέρετε ποτέ αν το κινητό σας θα κλείσει από μπαταρία, ή αν θα βρίσκεστε σε περιοχή χωρίς σήμα.

 

Ζητήστε οδηγίες

 

Οι παραδοσιακές μέθοδοι, καμιά φορά αποδεικνύονται οι καλύτερες. Το να ζητάτε οδηγίες από τους ανθρώπους της περιοχής, είναι ένα από τα πιο βολικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν έχετε χαθεί.

 

Οι ντόπιοι και γνωρίζουν καλά το μέρος και μπορούν να σας πουν τις συντομότερες διαδρομές και τα καλύτερα σημεία της πόλης.

 

Φυσικά μην ξεχνάτε να είστε προσεκτικοί, όταν ζητάτε βοήθεια από κάποιον άγνωστο.

 

Να είστε παρατηρητικοί

 

Παρατηρήστε προσεκτικά το μέρος γύρω σας, όχι μόνο για λόγους ασφαλείας, αλλά και για λόγους πλοήγησης. Για παράδειγμα, είναι καλό να ψάχνετε για πινακίδες στον δρόμο, που να γράφουν πάνω ονόματα οδών.

 

Χρησιμοποιήστε την μνήμη σας

 

Η μνήμη σας μπορεί να σας βοηθήσει πολύ, αν χαθείτε σε ένα ταξίδι. Συγκεντρωθείτε και σκεφτείτε τι δρόμο κάνατε για να φτάσετε στο σημείο που είστε, τι ορόσημα είδατε στον δρόμο σας ή αν είδατε κάτι που σας τράβηξε το ενδιαφέρον. Με έναν τέτοιο νοητό χάρτη, είναι πολύ πιθανό να βρείτε τον δρόμο της επιστροφής σας εύκολα.

 

Ακόμα και αν πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κάτι να πάει λάθος στο ταξίδι σας, είναι πολύ σημαντικό να το απολαύσετε! Για αυτό, μην αμελήσετε να δημιουργήσετε νέες εμπειρίες. Για παράδειγμα αν πάτε ένα ταξίδι στην Σαντορίνη, μπορείτε να αναζητήσετε στο ίντερνετ «boat hire Santorini https://santoriniboatrental.gr/» και θα εμφανιστούν πολλές επιλογές για να κανονίσετε μία βαρκάδα.