Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος για τις προσεχείς Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου.

Από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της ΝΔ και σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

«Η 9η Ιουνίου θα σημάνει την ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της ΝΔ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης απαντώντας στα γνωστά συνθήματα της νεολαίας: «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» και «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

Μεταξύ των υποψηφίων Ευρωβουλευτών που ανακοινώθηκαν εχθές είναι και ο Αιτωλοακαρνάνας Γιώργος Τσούμας, ο επικεφαλής του Δικτύου Νεολαίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ένα νέο, αξιόλογο, με διεθνή αναγνώριση στέλεχος της νέας γενιάς της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος σε χθεσινή του δήλωση:

“Ξεκινάμε λοιπόν. Θα τολμήσουμε, θα αμφισβητήσουμε, θα χτίσουμε γέφυρες αλλά θα συγκρουστούμε όπου χρειαστεί. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να πιστέψουμε ξανά ότι η πολιτική μπορεί να βελτιώσει τις ζωές μας, ότι η πολιτική είναι λειτούργημα και όχι πεδίο διευθετήσεων, ότι η πολιτική είναι κομμάτι της λύσης και όχι πρόβλημα. Και είναι η στάση ζωής μας που καθορίζει το πολιτικό μας περιεχόμενο και στόχο, και όχι το αντίθετο.

Δεν είναι η Ευρώπη έτσι όπως τη θέλουμε αλλά στο χέρι μας είναι να γίνει. Όμως δεν θα αλλάξει αν στις 9 Ιουνίου δεν το πάρουμε εμείς απόφαση. Γιατί πρέπει επιτέλους να πιστέψουμε πως τα όνειρα μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας, όπως μας έλεγε μια ωραία ψυχή, γιατί πρέπει να πιστέψουμε ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

Η ευθύνη μεγάλη, η πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη. Θα προσπαθήσω στο μέγιστο βαθμό να φανώ αντάξιος των προσδοκιών. Αυτό επιτάσσει η παράταξη που τόσο αγαπάμε, η αλλαγή παραδείγματος που θέλουμε να κάνουμε πράξη.

Όχι άλλο θεατές. Ήρθε η ώρα να γίνουμε πρωταγωνιστές. Μπορούμε. Πάμε!”

 

Το who is who του Γιώργου Τσούμα όπως το παρουσιάζει ο ίδιος:

Γεννήθηκα το 1992 στην Αθήνα. Άφησα τη Ναύπακτο στα 18 μου χρόνια για να σπουδάσω στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απ’ όπου αποφοίτησα το 2016 ως Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Σχολή Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στο τομέα «Ποδεοδομια-Χωροταξίας» απ’όπου αποφοίτησα με άριστα.  Έχω υπάρξει υπότροφος του ΙΚΥ και του Ιδρύματος Ανδρέα Τσάρα. Από το 2017 έως το 2019 εργάστηκα στον Δήμο Αθηναίων ως ειδικός σύμβουλος Αστικής Ανάπτυξης ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στον τομέα της εστίασης και του τουρισμου.

Αγάπησα την πολιτική σε πολύ νεαρή ηλικία καθώς συνειδητοποίησα ότι αποτελεί τον μόνο τρόπο προστασίας και βελτίωσης της ζωής των μη προνομιούχων. Είμαι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινηματος από το 2018 και εκλεγμένο μέλος του Πολιτικού Συμβουλιου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από το 2022. Από το Δεκέμβριο του 2020 έως σήμερα είμαι Συντονιστής του Δικτύου Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2023 είμαι Συντονιστής του Δικτύου Ειρήνης και Δημοκρατίας της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών.

Τo 2019 συμμετείχα στο International Visitor Leadership Program for young European Leaders του US Department of State, ενώ είμαι μέλος της Progressive Youth Academy του Ιδρύματος Friedrich Ebert από το 2018.

Πιστεύω σθεναρά στη ενίσχυση της Δημοκρατίας, στην αμφισβήτηση κάθε δόγματος, στο άνοιγμα των δομών, των δεδομένων και των θεσμών ως δομικά στοιχεία του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα. Με αυτές τις αξίες θα πορευτούμε μαζί με την κοινωνία στις μάχες του μέλλοντος και θα τις κερδίσουμε.