Συνεχίζεται το διήμερο αφιέρωμα με τίτλο «Ο Ιταλικός Νότος και η Δυτική Ελλάδα συνδιαλέγονται μέσα από τον κινηματογράφο», δίνοντας την ευκαιρία στους διαδικτυακούς ακόλουθους του «Τοπικού Κόμβου-Local HUB»  της δραστήριας κοινότητας «Messolonghi by Locals»,  να παρακολουθήσουν τις ταινίες του έργου CIAK  «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση της δυνατότητας τουρισμού μέσω του κινηματογράφου», το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020.

Οι ταινίες του CIAK συνεχίζουν το κινηματογραφικό τους ταξίδι στις 26 & 27 Δεκεμβρίου 2020 στο Μεσολόγγι, ενώ θα είναι προσβάσιμες για θέαση πανελλαδικά αφού πρόκειται να προβληθούν διαδικτυακά στην πλατφόρμα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://messolonghibylocals.com/ciakfilms/.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προηγήθηκαν διαδικτυακές προβολές των ταινιών μέσω του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στην Ηλεία και στην Αχαΐα μέσω του KinoFest / December’s Edition.

Η Αιτωλοακαρνανία είναι έτοιμη για τη δική της κινηματογραφική προβολή των ταινιών μικρού μήκους του CIAK μέσω του τοπικού κόμβου Local HUB και του Διήμερου Αφιερώματος στην σχετική πλατφόρμα της ΜΚΟ Messolonghi by Locals.

Στο πλαίσιο του έργου Interreg CIAK η Επιτροπή Κινηματογράφου της Απουλίας (ApuliaFilm Commission) παρήγαγε 10 μικρού μήκους ταινίες. Η δράση επέλεξε νέους δημιουργούς από το Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, και την Απουλία, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους, βασισμένες στον κοινό βίο Ελλάδας και Ιταλίας. Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε στη βάση μίας σπουδαίας ομαδικής δουλειάς, διαπνεόμενης από πάθος και αφοσίωση, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της διασυνοριακής και διαπολιτισμικής συνεργασίας.

Το CIAK, μεταξύ άλλων δράσεων, προωθεί τη δημιουργία γραφείου Film Office στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς  και την εξειδικευμένη εκπαίδευση με διαδικτυακά σεμινάρια και εργαστήρια που απευθύνονται σε τοπικούς παράγοντες και εμπλεκομένους στην κινηματογραφική διαδικασία φορείς της περιοχής.

Με την διοργάνωση εκδηλώσεων-προβολών και την υποστήριξη των τοπικών φεστιβάλ το CIAK ενεργοποιεί την τοπική κοινότητα των επαγγελματιών του σινεμά, ώστε να δικτυωθούν και να αποτελέσουν το ανθρώπινο δυναμικό που πρόκειται να εργαστεί σε παραγωγές που θα επιλέξουν να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στη Δυτική Ελλάδα.