Το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο φαίνεται ότι “παγώνει” και τις διαδικασίες για σύσταση ακόμη μιας Μητρόπολης στην Αιτωλοακαρνανία με έδρα το Αγρίνιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες με εκκλησιαστικά θέματα.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει από κύκλους της Αρχιεπισκοπής θα έπρεπε αυτές τις ημέρες το Υπουργείο Παιδείας να είχε προβεί στη λήψη σχετικής απόφασης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή νέων μητροπολιτών.

Το βέβαιο είναι ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί απότοκο των αντιδράσεων που υπάρχουν από φορείς της περιοχής του Μεσολογγίου για τον διαμελισμό της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ως εκ τούτου με τα σημερινά δεδομένα για αρκετό διάστημα ο Μητροπολίτης Ιερόθεος θα συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα Τοποτηρητή στην Αιτωλοακαρνανία.

Διάστημα ικανό, να δημιουργήσει συνθήκες για “εκ διαμέτρου αντίθετο” αποτέλεσμα από το διαμελισμό της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με βάση και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που προοιωνίζεται…

Άλλωστε, ο Μητροπολίτης Ιερόθεος, έξι και πλέον μήνες τώρα ανταπεξέρχεται με υποδειγματικό τρόπο στα καθήκοντα του Τοποτηρητή, έχοντας επισκεφθεί κάθε σημείο της Αιτωλοακαρνανίας.