Παρά την πολύ σοβαρή αναποδιά που του έτυχε, αφού «έχασε» επτά ολόκληρα χιλιόμετρα από λάθος υπόδειξη, ο Αγρινιώτης υπεραθλητής μεγάλων αποστάσεων Φώτης Ζησιμόπουλος, κατάφερε το ακατόρθωτο και τερμάτισε πρώτος στο 40ο Σπάρταθλον, πετυχαίνοντας μάλιστα την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του επίπονου αγώνα.

Ο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θριαμβευτής του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΥ επιστρέφοντας στο Αγρίνιο θα κάνει “στάση” στην “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣστο Κεφαλόβρυσο στις 9 το βράδυ, όπου αναμένεται να του γίνει αποθεωτική υποδοχή.

Μια λανθασμένη υπόδειξη οδήγησε τον Φώτη Ζησιμόπουλο σε λάθος διαδρομή. Αυτό συνέβη στις περίπου δύο ώρες αγώνα, αλλά ανέκαμψε έστω κι αν έκανε επιπλέον 7 χιλιόμετρα

 

Έτσι, κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα, περίπου 20 λεπτά πριν τις 4 τα ξημερώματα, πετυχαίνοντας χρόνο 21 ώρες και 50 δευτερόλεπτα. Μάλιστα με το τέλος της διαδρομής και αφού έλαβε το στεφάνι και το μετάλλιο από τον δήμαρχο Σπάρτης, ο Αγρινιώτης αστυνομικός, δεν έκρυψε τη συγκίνηση του, καθήμενος και αποκαμωμένος, κάτω από το άγαλμα του βασιλιά της Αρχαίας Σπάρτης, Λεωνίδα.

Στον παγκοσμίως δημοφιλή αγώνα δηλώθηκαν 388 συμμετοχές αθλητών και αθλητριών απ’ όλον τον κόσμο, εκ των οποίων 51 ήταν Έλληνες.

 

 

Πηγή: agriniopress.gr