ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 13ης Ιουλίου 2022

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο αεροβόλο, ένα πιστόλι κρότου αερίου, με ένα γεμιστήρα και δεκατέσσερα φυσίγγια κρότου αερίου.

 

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Πάτρας, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, με (35) φυσίγγια, το οποίο κατείχε παράνομα.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Πάτρας, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) με (38) φυσίγγια, το οποίο κατείχε παράνομα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι για το κατασχεμένο κυνηγετικό όπλο, καθώς και για ένα ακόμα όπλο είχε δηλωθεί κλοπή τον Απρίλιο του 2022 από τον νόμιμο ιδιοκτήτη τους.

 

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράνομη είσοδο στη Χώρα.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη.
Ειδικότερα, άγνωστος άνδρας προσποιούμενος ενδιαφερόμενο αγοραστή επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη, που είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης ηλεκτρικής συσκευής σε ιστοσελίδα και συμφώνησαν για τη αγοραπωλησία.

Στη συνέχεια ο δράστης έπεισε τον παθόντα να ακολουθήσει ηλεκτρονικό σύνδεσμο, το οποίο προερχόταν ψευδώς από περιβάλλον τράπεζας και ο παθόντας εισήγαγε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα ο δράστης να μεταφέρει από το λογαριασμό του παθόντα σε λογαριασμό τρίτου, το χρηματικό ποσό των (2.200) ευρώ.

Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και διαμονή στη Χώρα

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τέσσερις αλλοδαποί, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, το οποίο έλαβε χώρα, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο.
Πιο συγκεκριμένα, 66χρονος ημεδαπός άνδρας, οδηγώντας μοτοσικλέτα συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός άνδρας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου ενεργείται προανάκριση για την πλήρη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Σύλληψη ανήλικου ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας 14χρονος, διότι ενεργώντας από κοινού με ημεδαπό άνδρα, διέρρηξαν γραφεία σε περιοχή της Ναυπάκτου και αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, δυο άτομα, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν αυτοκίνητα, στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.