Την προσεχή Κυριακή 3 Απριλίου 2022, στις 11 το πρωί, στο Βυρώνειο θα πραγματοποιηθεί η ετήσια επετειακή εκδήλωση της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου.

Φέτος η επετειακή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον πρωτοπόρο του σύγχρονου ελληνικού τύπου Ιωάννη – Ιάκωβο Μάγερ και στην έκδοση του στο πολιορκούμενο Μεσολόγγι “Ελληνικά Χρονικά”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Ιστορικός και αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού – Ιστορικού Μουσείου, Δήμητρα Κουκίου θα μιλήσει με θέμα: “Συνεστήθη ήδη και η παρούσα εν Μεσολογγίω Εφημερίς, φέρουσα το όνομα Ελληνικά Χρονικά 23 Δεκεμβρίου 1823, Δρ. Ιωάννης – Ιάκωβος Μάγερ“.

Ακολούθως ο  σκηνοθέτης – συγγραφέας Τηλέμαχος Τσαρδάκας θα αναγνώσει αποσπάσματα από το “Ημερολόγιο της Πολιορκίας του Μεσολογγίου, 1825-26” του Ι.Ι. Μάγερ, συνοδεία στο πιάνο από τον συνθέτη, Διονύση Μπάστα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση “ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ΄21” που λειτουργεί στους χώρους του Μουσείου για το Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό.