Με γραπτή του δήλωση, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε ότι τελικά, δεν θα ηγηθεί δημοτικού σχήματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Στη δήλωσή του ο κ. Αναγνωστόπουλος αφήνει σαφείς αιχμές για τον τρόπο κατάρτισης των δημοτικών συνδυασμών και ασκεί έντονη κριτική σε όσους τον “διαδέχθηκαν” στο δημαρχιακό θώκο.

Αναλυτικά η δήλωση:

Έχοντας υπηρετήσει με εντιμότητα και ευθύνη για περισσότερα από 20 χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση, η πολιτική για εμένα δεν είναι παιχνίδι ρόλων.

Βασική μου στόχευση ήταν η αδιάκοπη πολιτική δράση είτε ως στρατιώτης είτε από θέσεις ευθύνης, όντας μια διαρκής διαδικασία αυτοβελτίωσης και συνεχούς διαπαιδαγώγησης, πρώτα του ίδιου μου του εαυτού αλλά και της κοινωνίας μέσω της διάδρασης με τους πολίτες, με σκοπό την αποκρυστάλλωση αξιών και προτύπων που αρμόζουν σε μια Ιερή Πόλη.

Μετά λύπης, ωστόσο, βλέπω όλες αυτές τις αξίες που μαζί οικοδομήσαμε να βουλιάζουν στο βούρκο του χρήματος, της ανεντιμότητας, του πρόσκαιρου κέρδους εις βάρος της κοινωνίας.

Νέα ήθη και έθιμα που εκπορεύονται από προσωπικά οφέλη υποβαθμίζοντας τον πολίτη, εργαλειοποιώντας τις όποιες αδυναμίες του.

Αδυναμίες που όφειλε το κράτος να επιλύσει και όχι ο “μποναμάς” συμμετοχής σε ένα ψηφοδέλτιο.

Ο αγώνας μου όμως δεν χρειάζεται κάποιο ρόλο ή αξίωμα, και δεν σταματά εδώ.

Είναι αγώνας καθαρός, αγώνας ελπίδας και προοπτικής που θα τον δίνω εκτός πολιτικής σκηνής, κάνοντας αυτό που θεωρώ ωφέλιμο για την κοινωνία, την ιατρική επιστήμη, τους συνανθρώπους μου, την πατρίδα μου.

Καλή επιτυχία στους υποψήφιους Δημάρχους, ευχόμενος φώτιση, για ένα καλύτερο μέλλον στην πόλη, που παρέλαβαν ως υπόδειγμα και μετέτρεψαν σε μια περιθωριοποιημένη ιστορική ανάμνηση.”