Οι πιτζάμας από οργανικό βαμβάκι είναι υπέροχες να τις φοράτε όλο το χρόνο! Είναι ελαφριές; και ευάερας το καλοκαίρι και σας κρατούν ζεστούς το χειμώνα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ σε γυναικείες η ανδρικές πιτζάμες για να διαλέξετε, ώστε να βρείτε ένα ζευγάρι που ταιριάζει στο προσωπικό σας στυλ.

 

Ας εξερευνήσουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα που έχουν οι πιτζάμες από οργανικό βαμβάκι.

 

Η αγορά για μία πιτζάμα μέσα από τόσα στυλ που υπάρχουν εκεί έξω μπορεί να καταλήξει να είναι ένας εφιάλτης! Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα στυλ πιτζάμας που θα ταιριάζει στο δικό σας προσωπικό στυλ και θα είναι κατασκευασμένο με οικολογικό τρόπο.

 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει πιτζάμα που είναι φτιαγμένη απο 100% οργανικό βαμβάκι για να αποφύγετε υπολείμματα άλλων συνθετικών και χημικών υλικών, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και ερεθισμό του δέρματος. Αναζητήστε ετικέτες fair trade, υποστηρίξτε τις μικρές επιχειρήσεις. Αναζητήστε το πιστοποιημένο σύμβολο Global Organic Textile Standard (GOTS). Αυτή η πιστοποίηση εγγυάται ότι η πιτζάμα σας πληροί τα υψηλότερα πρότυπα για την παραγωγή βιολογικού βαμβακιού. Αν θέλετε να έχουν πάνω σας την τελειά εφαρμογή, φροντίστε να κοιτάζετε συχνά τα μεγέθη, καθώς οι μετρήσεις διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία.

 

Με την αγορά μίας Εthical οικολογικής πιτζάμας προστατεύετε το περιβάλλον

 

Σκεφτείτε τη συσκευασία του προϊόντος! Προσπαθήστε να επιλέξετε μάρκες που χρησιμοποιούν βιοδιασπώμενες ή κομποστοποιήσιμες συσκευασίες.

 

Το βιολογικό βαμβάκι είναι ένα φυσικό υλικό, που καλλιεργείται χωρίς τη χρήση επιβλαβών φυτοφαρμάκων ή τοξικών χημικών ουσιών, καθιστώντας το μια πιο βιώσιμη επιλογή τόσο για το περιβάλλον όσο και για την γκαρνταρόμπα σας.

 

Η χρήση λιγότερο επιβλαβών υλικών είναι καλύτερη για την υγεία του εδάφους και βοηθά στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών για τις μελλοντικές καλλιέργειες. Το βιολογικό βαμβάκι χρησιμοποιεί επίσης λιγότερο νερό από το συμβατικό βαμβάκι , καθιστώντας το μια πιο βιώσιμη επιλογή.

 

Η οικολογική πιτζάμα κάνει καλό στην υγεία και  προστατεύει το δέρμα

 

Είναι γεγονός ότι το οργανικό βαμβάκι είναι απαλλαγμένο από σκληρές χημικές ουσίες, και είναι πολύ πιο ήπιο για το δέρμα σας . Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για άτομα με ευαίσθητο δέρμα και αλλεργίες. Για να ξεχάσουμε να αναφέρουμε, ότι το οργανικό βαμβάκι είναι επίσης απίστευτα απαλό, άνετο στη χρήση και είναι ένα εξαιρετικό αναπνέον υλικό.

 

Οι γυναικείες πιτζάμες απο οικολογικά υλικά, προστατεύουν την υγεία των γυναικών και είναι ένας λόγος παραπάνω οι γυναίκες να προτιμούν τέτοια προϊόντα. Εξάλλου βοηθάνε και στον αερισμό της γενετήσιας περιοχής, αποτρέποντας τις μολύνσεις ή την συσσώρευση επιβλαβών βακτηρίων από τον ιδρώτα που παράγεται στον ύπνο, ειδικά απο τα συνθετικά προϊόντα που δεν αναπνέουν.

 

Δεδομένου ότι το οργανικό βαμβάκι δεν χρησιμοποιεί επιβλαβή φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες, αυτό επηρεάζει θετικά τις αγροτικές κοινότητες. Οι αγρότες και οι εργάτες ενδυμάτων, δεν αναπνέουν αυτές τις χημικές ουσίες και οι υδάτινες πηγές στις τοπικές κοινότητες δεν μολύνονται από τη διαδικασία παραγωγής. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές μάρκες, που κατασκευάζουν πιτζάμες από οργανικό βαμβάκι και Ethical σετ ύπνου από οργανικά υλικά. Μία γρήγορη ματιά στο internet θα σας πείσει.

 

Πώς μπορείτε να φροντίσετε τις πιτζάμες από βιολογικό βαμβάκι ή άλλα οικολογικά υλικά

 

Οι πιτζάμες από βιολογικό βαμβάκι είναι εύκολο  στην περιποίηση. Οι οδηγίες ποικίλλουν ανάλογα με το ρούχο, συνήθως μπορείτε απλά να τα πλύνετε στο πλυντήριο σε κρύο νερό και να τα στεγνώσετε σε χαμηλή θερμοκρασία ή έξω στον ήλιο. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες φροντίδας του κατασκευαστή που είναι στην ετικέτα του ρούχου.

 

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε, να μάθετε τη σημασία των οικολογικών πιτζάμων και να σας ενθαρρύνει να κάνετε την πρώτη σας αγορά, βοηθώντας παράλληλα το περιβάλλον και τους ανθρώπους που με την εργασία τους στηρίζουν αυτή την παραγωγή.